Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  31/07/1997
Data da última atualização:  25/07/2018
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  CARDOSO, M. O.
Afiliação:  MARINICE OLIVEIRA CARDOSO, CPAA.
Título:  O feijão-de-metro.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Manaus: EMBRAPA-CPAA, 1997.
Páginas:  1 folder.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Feijão-de-metro; Cultivar; Características agronômicas; Práticas culturais; Abrangência geográfica.
Palavras-Chave:  Amazonas; Brasil; Cultivo; Feijão-de-corda.
Thesagro:  Vigna Unguiculata.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/180286/1/Feijdemetro.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA3322 - 1UMTFD - PPFOL6753FOL6753
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  22/12/2017
Data da última atualização:  22/12/2017
Autoria:  ALLEBRANDT, R.; MARCON FILHO, J. L.; WUZ, D. A.; PEREIRA DE BEM, B.; KRETZSCHMAR, A. A.; RUFATO, L.
Afiliação:  Ricardo Allebrandt, Universidade Estadual de Santa Catarina/Centro de Ciências Agrárias; José Luiz Marcon Filho, Vinícula Legado; Douglas André Würz, Universidade Estadual de Santa Catarina/Centro de Ciências Agrárias; Betina Pereira de Bem, Universidade Estadual de Santa Catarina/Centro de Ciências Agrárias; Aike Anneliese Kretzschmar, Universidade Estadual de Santa Catarina/Centro de Ciências Agrárias; Leo Rufato, Universidade Estadual de Santa Catarina/Centro de Ciências Agrárias.
Título:  Pruning methods on the yield performance and oenological potential of 'Nebbiolo' grapevine.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n, 11, p. 1017-1022, novembro 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Métodos de poda sobre o desempenho produtivo e potencial enológico da uva 'Nebbiolo'.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effect of different pruning methods on the yield performance and on the oenological potential of Vitis vinifera 'Nebbiolo', cultivated in high-altitude regions of Santa Catarina state, Brazil. The work was carried out in a commercial vineyard located in São Joaquim, SC, during the 2011/2012 and 2014/2015 crop seasons. The treatments consisted of four pruning systems: Guyot, Guyot Arch, and Cazenave (cane pruning systems), and cordon spur pruning. Production, vine balance, and grape composition were evaluated. In the cane pruning systems, a mean production of 2.0 kg per plant and Ravaz index below 2 were observed, with no change in the composition of the berries. In spur pruned vines, there was production only in 2015, with four bunches every ten plants. Yield and production of the 'Nebbiolo' grapes can be increased without losses of oenological potential, in the high-altitude regions of Santa Catarina state. The tested cane pruning methods are indicated for the growing of 'Nebbiolo' because all methods confer similar yield and vigor to this grapevine.
Palavras-Chave:  Cazenave; Desempenho produtivo; Guyot; Guyot Arch; Índice de Ravaz; Potencial enológico; Ravaz index.
Thesagro:  Viticultura; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Viticulture.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169703/1/Pruning-methods-on-the-yield-performance.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE62077 - 1UPEAP - PP630.72081P474
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional